- 10 æg
- 2 syrlige æbler, fx Cox Orange, Ingrid Marie eller Elstar
- 2 store syltede drueagurker
- 2 dl mayonnaise
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 1 spsk dijonsennep
- 3 spsk god madraskarry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 bundt fintsnittet purløg
- 1 finthakket rødløg
- 2 spsk kapers fra eddikelage
- 2 spsk citronsaft
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- Karse
- Kog alle 10 æg på en gang i kogende vand i 9 minutter, til de er hårdkogte
- Køl dem lidt af i koldt vand, pil skallen af dem og skær æggene i halve
- Skær 4 æg (resten skal bruges til servering), æbler og drueagurker i små tern
- Rør mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål, tilsæt sennep, karry og gurkemeje og rør det sammen
- Tilsæt derefter purløg, rødløg og kapers
- Vend til sidst karrycremen sammen med æggene, æbler og drueagurker
- Smag til med citronsaft, salt og peber
- Anret med tre halve æg på hvert stykke rugbrød, top med karrysalaten
- Pynt derefter med masser af karse