- Skær top og bund af fenniklerne og skær dem derefter i halve
- Kom vand, citronskal og -saft i en gryde, der akkurat kan rumme fenniklerne, og lad det koge op
- Kom fenniklerne i og lad dem koge i 10 minutter
- Tag fenniklerne op og varm ovnen op til 180 grader
- Rib rosmarinens blade af og hak dem fint
- Hak persillen meget fint
- Sautér løg og hvidløg i olivenolie og tag halvdelen af løgblandingen fra i en skål
- Tilsæt tomat og rosmarin til resten af løgblandingen i gryden, kog op og smag til med salt og peber
- Fyld et ildfast fad med tomatsovsen og de kogte fennikler
- Vend løgblandingen med rasp og persille
- Fordél løgraspen ud over tomat- og fennikelblandingen i det ildfaste fad
- Kom fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er gylden. Servér straks
Tip
Når man koger fennikel mør inden gratineringen, får samtidig ”tæmmet” anissmagen.