Nadia Lassen: Jeg får mere tid til det, der giver værdi

En travl hverdag som selvstændig med to børn lægger pres på Nadia Lassens tid og overskud, men Quooker-hanen hjælper hende til at bruge tiden rigtigt.

Uanset hvad, er det en travl hverdag. Sådan beskriver Nadia Lassen situationen i villalejligheden på Frederiksberg, hvor hun bor med sine to døtre på henholdsvis otte og tre år. Nadia Lassen er selvstændig og medejer af designvirksomhederne NUURA og GEJST. Hun har haft en Quooker-hane i efterhånden mange år, og som mor med mange forpligtelser og meget arbejde er hun ikke i tvivl om, hvad hanen bidrager med i det daglige.

“Det, jeg mangler allermest, er tid. Så når jeg kan eliminere tidsforbruget på ting, der ikke giver mening, som at koge vand, er det en dejlig hjælp,” siger hun.

Kort om Nadia Lassen
Medejer af designvirksom­hederne NUURA og GEJST.

Tidligere medejer af “by Lassen”, som blev startet af hendes Oldefar, kendt for den kubiske lysestage “Kubus”.

Bor i en villalejlighed på Frederiksberg sammen med hendes to piger Aya og Alva på henholdsvis otte og tre år.

Du kan følge med i Nadia Lassens liv og få inspiration til lækkert design på hendes Instagram-profil: @nadialassen

@nuuralighting og @gejstdesign kommer du desuden tættere på de to designvirksomheder, som Nadia Lassen lægger sin tid og ressourcer i.

Mere end nice-to-have
Da Nadia Lassen sidste år flyttede ind i lejligheden, havde køkkenet brug for en kærlig hånd, og hun var ikke i tvivl om, at der også skulle installeres en Quooker i det nye køkken.

“Jeg kan ikke længere forestille mig et køkken, hvor den ikke er der. Den er blevet en del af hverdagen,” fortæller designeren, som beskriver Quooker-hanen som mere end blot nice-to-have. Lidt ligesom en opvaskemaskine.

“Jeg kan sagtens klare mig uden i en kort periode, som når vi er i sommerhus, men jeg kommer hurtigt til at savne den,” siger Nadia Lassen.
Faktisk er den største overraskelse for Nadia Lassen, hvor mange gange hun egentlig bruger den på en dag.

“Jeg har haft Quooker i så lang tid, at da jeg flyttede ind her og skulle bygge køkkenet om, undrede jeg mig over, hvor mange gange i løbet af en dag, jeg havde brug for kogende vand. Det tænker jeg jo ikke over til daglig,” fortæller hun.

“Jeg er mere til stede”
I det daglige bruger Nadia Lassen blandt andet Quooker-hanen til at skolde sutter, koge vand til pasta, gøre håndvasken ren og lave hurtig kaffe i sin stempelkande. Og at hun ikke skal vente på elkedlen betyder mere for Nadia Lassen, end man måske skulle tro.

“Det betyder, at jeg kan være mere til stede. Jeg kan hurtigt lave kaffen og være til stede ved morgenbordet i stedet for at stå med ryggen til, og om eftermiddagen får jeg mere tid til at hjælpe min store datter med lektierne på grund af Quooker-hanen.”

Vil undgå plastikflasker
Med en elkedel kommer man tit til at koge mere vand, end man skal bruge, og ofte går det til spilde, men med Quookeren, bruger familien kun det kogende vand, de har brug for, og det passer godt ind i Nadia Lassens værdisæt. Hjemme hos Nadia Lassen tænker de nemlig meget på miljøet, både når de sorterer affald, køber vaskepulver, og når de køber ind til aftensmaden. Derfor har hun det også lidt underligt, når hun køber vand med brus på plastikflasker og lægger dem i køleskabet, for det virker ikke så miljøvenligt.

“Vi drikker meget vand med brus herhjemme, så det bliver til en del plastiskflasker, og dem ville jeg gerne undgå,” fortæller Nadia Lassen, som har haft kigget på en “Sodastream”, der kan tilsætte brus til postevand.

“Problemet er, at vi ikke har noget sted at stille den. Vi har simpelthen ikke bordplads til sådan en maskine,” forklarer hun.

I stedet for bliver hendes Quooker-hane snart udvidet med en CUBE, som filtrerer og afkøler postevandet, og som kan tilsætte brus. På den måde får Nadia Lassen snart vand med brus direkte fra hanen, og det glæder hun sig til.

“Det giver så meget mening med en integreret løsning, så vi undgår alle plastikflaskerne og samtidig kan udnytte den smule bordplads, vi har, fuldt ud.”