Service af Quooker: Her er alt, du skal vide Service & vedligeholdelse

Afhængigt af vandets hårdhed i dit område vil gennemstrømningen af vand fra din Quooker reduceres med tiden. Dette løses ved at afkalke hanesien, altså filteret inde i hanetuden, hvilket du selv kan gøre ved at lægge sien i blød i husholdningseddike i nogle timer.

Oplever du stadig et reduceret flow af vand i forhold til da din Quooker var ny, kan det være tid til et serviceeftersyn af beholderen. Med det hårde vand, vi har mange steder i Danmark, er det normalt at din Quooker-beholder skal serviceres efter 3-5 år, hvis det er en PRO3 beholder. En COMBI eller COMBI+ beholder skal serviceres oftere, typisk efter 2-3 år.

 

TILKALKNING AF BEHOLDER
Tilkalkning af Quooker-beholderen skyldes det danske grundvand. I visse områder af Danmark er jorden meget kalkholdig, og det gør vandet hårdt. Kalken fra grundvandet sætter sig inde i beholderen, og selv om beholderen er designet til at kunne klare op til 2-3 kilo kalk, så vil kalken på et tidspunkt nedsætte Quookerens funktionsevne.

På et tidspunkt kan der ophobe sig så meget kalk inde i beholderen, at man oplever nedsat kapacitet og funktionsevne. Du kan opleve at hanen begynder at blinke, at du kan tappe en mindre mængde kogende vand og/eller at vandstrålen bliver tyndere og mere dampende/spruttende. Det er svært at sige, præcis hvornår mængden af kalk i beholderen bliver for meget til at du bør få din Quooker-beholder serviceret, men det er typisk efter 2-5 år afhængig af beholder, bopæl og brugsmønster.

COMBI- og COMBI+-beholderne kalker hurtigst til, da disse også bliver brugt til at lave varmt vand til husstanden, mens en PRO3-beholder ikke kalker lige så hurtigt til, fordi den udelukkende bliver brugt til kogende vand.

 

HITAC-VANDFILTER KAN SKIFTES EFTER BEHOV
Inde i Quooker-beholderen sidder der et aktivt kulfilter, som forbedrer vandkvaliteten. Vandet fra en Quooker er derfor altid bedre kvalitet, end det vand du får fra en almindelig hane, og det vil ikke have en bismag af for eksempel klor, som kan være tilfældet nogle steder. HiTAC-kulfilteret vil fungere i årevis, men kan skiftes i forbindelse med anden service af beholderen.

 

FLERE MULIGHEDER FOR SERVICE
Du kan få service-kits til visse beholdere og servicere dem selv. Alle beholdere kan serviceres igennem vores såkaldte SWOP-koncept.

Et SWOP er en service, som på en nem måde sikrer, at du ikke skal undvære din Quooker en eneste dag. Med SWOP får du nemlig ombyttet din beholder med det samme, og du får 12 måneders garanti på den nyrenoverede beholder, som også har fået nyt HiTAC-filter.

Læs mere om SWOP-konceptet.

Har du mod på selv at åbne beholderen og servicere den, kan du til nogle beholdere få et service-kit med alle de dele, du skal bruge.

Se om du kan få et servicekit til din beholder.