Dyr i forbrug? Så lidt koster det at have en Quooker Betjening & info om brug

»Er en Quooker dyr i drift?«

Måske har du haft den tanke, hvis du har en Quooker eller har overvejet at købe en Quooker til dit køkken. Måske har du endda hørt, at en Quooker skulle være en energisluger. Svaret på spørgsmålet er dog, at en Quooker i udgangspunktet koster dig under 55 øre dagligt i standbyforbrug. Omkostningen er inklusive elforbrug. Til sammenligning koster et elkomfur omkring 1,3 kroner i dagligt standbyforbrug.

»Med en elkedel koger du ofte mere vand, end du har brug for. Desuden sker det ofte, at man sætter vandet over, men glemmer det igen, så det skal koges på ny. Med en Quooker tapper du lige præcis den mængde vand, du har brug for,« siger Brian G. Christensen, After Sales Manager hos Quooker.

Priserne på en Quooker starter fra lige over 10.000 kroner, men varierer alt efter hvilken overflade og beholder du vælger.

Læs også: Her er de største fordele ved en Quooker 


Hårdt vand

Når du så først har fået installeret en Quooker i dit køkken, er du klar til at tappe kogende vand til for eksempel teen, til at skolde din babys sutter eller til at blanchere grønsager til aftensmaden.

Den daglige brug gør, at Quookeren fra tid til anden skal serviceres, men serviceintervallet kan variere.

»Vi anbefaler et serviceinterval af din Quooker på mellem to til fem år – alt efter behov,« siger Brian G. Christensen.

»Der er to primære årsager til, at din Quooker har brug for service; tilkalkning af beholderen og slangerne på grund af det hårde vand, vi har i Danmark, samt at HiTAC-filteret (en Quookerbeholder indeholder et aktivt kulfilter, som renser vandet i vandrørene for urenheder, klor, bakterier, pesticider og anden forurening) også skal udskiftes løbende alt efter vandkvalitet og forbrug,« siger han.

Ved et gennemsnitsforbrug på cirka tre liter om dagen, kalker en PRO3-beholder typisk til i løbet af tre til fem år. COMBI-beholderen, som har et større forbrug per dag, fordi det kogende vand også anvendes til det varme brugsvand, kalker typisk til i løbet af to til tre år og skal derfor serviceres oftere.

Her er alt du skal vide om service af Quooker 

Service uden afsavn

Hvis det er blevet tid til, at din Quooker skal serviceres, findes der flere forskellige muligheder. En service koster fra 1.395 kroner og op, alt efter hvilken serviceløsning der passer dig bedst, og hvilken beholder du har til din Quooker.

Fælles for løsningerne er, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du skal undvære Quookeren i dit køkken under servicen.

»Vi har udviklet et koncept, som vi kalder Quooker SWOP. Med dette koncept er det nemt for dig, og du skal ikke undvære din Quooker i forbindelse med service,« fortæller Brian G. Christensen.

»Med SWOP-konceptet kan du få ombyttet din beholder med det samme i bytte med en nyrenoveret beholder, som vi allerede har serviceret. Med den ombyttede og ny-renoverede beholder følger der 12 måneders garanti. Du kan enten vælge at få besøg af en tekniker, som varetager dette SWOP, eller gøre brug af vores drive-in-service eller pakkeservice,« fortæller han.

Bestiller du et teknikerbesøg, kommer en Quooker-tekniker ud i dit køkken og udskifter beholderen. Vælger du SWOP drive-in-service, indleverer du din Quooker-beholder til et autoriseret værksted, hvor du får den ombyttet til en nyrenoveret beholder med det samme.

Sidste mulighed er at vælge SWOP – Pakkeservice, hvor du kan bestille dit pakkeswop direkte på Quookers ServiceShop. Derefter sender Quooker en nyrenoveret beholder til din adresse, som du selv udskifter med din gamle Quooker-beholder. Og så sender du den gamle retur til Quooker i den kasse, som du modtog den nyrenoverede beholder i.

Læs mere om SWOP-konceptet.