10 ting du ikke vidste om en Quooker

En Quooker er langt mere end hurtig kaffe ogskoldning af sutteflasker. Få mennesker kender en Quookers fulde potentiale. Her får du ti fakta, som du nok ikke vidste om den kogende vandhane.

1. Du har tre måneders fuld returret

Langt de fleste finder ud af, hvor uundværlig en Quooker er, når de har fået den. Faktisk er over 99 procent af Quooker-ejerne rigtig godt tilfredse med deres investering i den kogende vandhane. Det er Quookers ambition, at du skal være 100 procent tilfreds. Skulle du mod forventning ikke være tilfreds, har du derfor tre måneders fuld returret på vandhane og beholder med kogende vand. Hvis du ikke er tilfreds, afmonteres din Quooker, og du får dine penge tilbage.

2. En Quooker bliver ikke varm

Når der kommer kogende vand ud af en hane, skulle man tro, at hanen bliver brændvarm. Men hvis du – eller dit barn – kommer til at røre ved hanen, mens I bruger jeres Quooker, er der ikke fare for, at I brænder jer. Selve hanetuden er nemlig isoleret, så man ikke kan brænde sig på den. Ligeledes er beholderen med det kogende vand så godt isoleret, at den på ydersiden kun er nogle få grader varmere end dens omgivelser.

3. En Quooker fylder ikke mere

Der kan være kamp om pladsen i køkkenet. Du kan få et hav af forskellige apparater, og det kan være svært at finde plads til dem alle. Tænk ikke på det. Quooker-hanen fylder nemlig ikke mere end et almindeligt blandingsbatteri, og en Quookers beholder måler kun omkring 15 cm i diameter og passer derfor næsten altid i skabet under vasken. 

4. En Quooker passer til dit nuværende køkken

En Quooker kan monteres i langt de fleste vaske og i alle bordplader. Samtidig passer en Quooker til både nye og ældre køkkener, og den kan kobles til alle almindelige tilslutninger. Du kan derfor sagtens montere en Quooker uden at få nyt køkken. 

Her kan du læse meget mere om, hvordan du installerer en kogende vandhane i dit køkken.

5. En Quooker kan forhindre skoldningsskader

Desværre er det ofte små børn, som rammes af skoldningsulykker. Et kendt eksempel er, at barnet kommer til at trække i ledningen til en elkedel eller vælter en gryde med kogende vand og får vandet ud over sig. Den slags må ikke ske. En Quooker sidder derfor fast i bordpladen og kan ikke væltes. Alle Quookere er også forsynet med en børnesikring. Samtidig er tuden isoleret, så den ikke bliver varm udvendigt. Det er ikke kun børn, men også voksne, som kan være uheldige at skolde sig. En Quooker er derfor lavet sådan, at vandets stråle ikke er massiv. Det kogende vand kommer ud i et let spray blandet med luft, så man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig. 

6. En Quooker er nem at vedligeholde

Ligesom elkedlen skal en Quooker også afkalkes sommetider. Det gør du cirka en gang om måneden ved at skrue det lille metalmundstykke, perlatoren, som sidder for enden af vandhanen, af og lægge det i almindelig husholdningseddike natten over. På den måde løsnes eventuelle kalkrester uden besvær. Selve Quooker-beholderen skal afkalkes hvert tredje til femte år, alt efter hvor meget kalk vandet indeholder der, hvor du bor. Når det er tid, kan du kontakte Quooker After Sales, som står klar til at hjælpe med et serviceeftersyn

7. Vandet er friskt og klart

Mange tror, at vandet bliver gammelt i en Quookers beholder, men det er ikke tilfældet. Vandet opbevares under tryk og bevarer på den måde sit iltindhold, så det ikke kommer til at smage kedeligt. Princippet kan sammenlignes med en sodavandsflaske. Sodavanden bliver ikke “flad”, før man åbner flasken. Du skal heller ikke frygte bakterier, for vandet i beholderen er konstant 108 grader varmt, og ved den temperatur kan bakterier ikke overleve. Når du åbner vandhanen, presses vandet gennem et særligt filter, som renser vandet yderligere. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det. 

8. En Quooker er en miljøvenlig løsning

En Quooker er ikke bare smart, den er også miljørigtig. Med en elkedel koger du ofte meget mere vand end nødvendigt. Med en Quooker koger du reelt kun det vand, du bruger. Det betyder, at dit vandforbrug bliver mindre, og dit strømforbrug gør det samme, fordi du bruger mindre energi til at koge mindre vand. Vælger du at montere en Quooker COMBI, sparer du desuden på det varme vand. Her får du nemlig det varme vand direkte fra din Quooker, og derfor slipper du for at lade vandet løbe og vente på, at det bliver varmt.

9. En Quooker kan flyttes

Du tror det måske ikke, men en Quooker er både nem at montere og afmontere igen. Du kan derfor roligt montere en Quooker i din lejlighed, selvom du ikke skal bo der i 25 år eller længere. En Quooker skal blot kobles til vand og afløb og bruger 230 volt, hvilket mange alligevel har i deres køkken nær opvaskemaskinen. Når du skal flytte, kan du let afmontere din Quooker og tage den med videre til dit næste hjem. 

10. Du behøver ikke have mere end én hane

Hvis du vælger en Quooker Fusion- eller Flex-hane, får du koldt, varmt og kogende vand i én hane. Det hele bliver lidt nemmere, og du har stadig god plads på køkkenbordet. Hanen skifter straks fra koldt til kogende vand og omvendt. Den er yderligere børnesikret, og du skal derfor trykke to gange og dreje for at åbne for det kogende vand. Samtidig er der et separat greb til det kogende vand.

Fusion- og Flex-hanerne er blot to af Quookers modeller. Her kan du få mere information om de forskellige haner og beholdere.